2011. november 18., péntek

Reliant, a 3 kerekű brit csoda.

Ma reggel, két furcsa dolgot láttam munkába menet. Az egyik, az egy meteorológiai jelenség, a Jászberényi úti felüljáró előtt semmi, után havas a táj. A másik a kis három kerekű csoda. Egy szép állapotú Reliant Rialto.


A rendszámát elnézve talán motorkerékpárnak lehet vizsgáztatva, mert csak vizsga matrica volt rajta, környezetvédelmi nem. Az 1930-as években még valóban egy 700 köbcenti körüli V blokk hajtotta, de később 4 hengeres Austin és Ford motorokkal is szerelték őket.


A cég nagy "durranása" az 1970-ben bemutatott és 1974-ig gyártott Bond Bug, ami ha jól tudom, szerepet is kapott egy James Bond filmben

A maga idejében olcsóbb volt mint egy mini, és végsebességre sem kellett szégyenkeznie, a maga 126Km/h-jával. Ha jól meggondolom, egy jó 1600-as  Bogár tudta vele felvenni a versenyt.

Bár a legjobban felszerelt Bug-ot könnyűfém felnik, és sport kormány jellemezte, igazi versenyzésre, a három kerék miatt nem a legstabilabb szerkezet volt.
De mint mindenben, persze itt is vannak kivételek.

Bár ők, lehet nem látták ezt a videót, mielőtt versenyzésre szánták magukat. Én mindenesetre igen óvatosan mernék közlekedni a kicsikével. Talán kéne rá támasztókerék, mint a gyerekbringákon van, hogy el ne essek vele kanyarban :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése